Bezlepkový celozrnný chléb

5. ledna 2014 v 20:56 | dont-wanna-see-your-face |  Recepty

Chléb z domácí pekárny

Souhrn ingrediencí:
500 + 10 ml vody
1 lžíce droždí
1 lžíce cukru

1/4-1/2 lžičky xanthanu (to je těch 10 ml vody na začátku)
1 lžíce jablečný ocet
1,5 lžíce olivový olej

hl. mouka 350 g (Schär/zelená Jizerka, Doves Farm rýžová a bílá)
celozrnná mouka 120 g (pohanková)
1 lžíce soli

vláknina + semínka a ořechy dle chuti

Postup:
Do pekárny vleji 500 ml vlažné vody + 1 lžíce sušeného droždí + 1 lžíce cukru a nechám kvasnice nabobtnat, zabublinkovat.
Poté si rozpustím xanthan (1/4-1/2 lžičky) asi v 10 ml vody, dám do"kvásku", také přidám 1,5 lžíce oleje a 1 lžíci jablečného octa.
Za stálého míchání do pekárny přidávám postupně hladkou mouku (dohromady 350 g: Schär B 90 g, rýžová Doves Farm 160 g, bílá Doves Farm 100 g), po hladké přidávám celozrnnou pohankovou 120 g a 1 lžíci soli.
Až mi pekárna pípne na semínka, přidám 2 lžíce vlákniny (psyllia) a podle chuti semínka a ořechy :)


Pekla jsem na program celozrnný (3h 40 min).

dontwannaseeyourface

Takto vypadal chléb na řezu, víc toho nezbylo :D Byl mňam mňam :D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama